tss rendezvény dj pápa
TSS Rendezvény Dj

Esküvői Dj árak 2025 , avagy mit nevezünk jó ár-érték aránynak

2024.03.20
Tudom, hogy erre keresed a választ kedves Olvasó, a fejedbe látok. :) Voltam a cipődben én is, hisz már túl vagyok életem Nagy Napján, ezért is tudom, hogy nehéz a dolgod. Egy lagzi tervezésénél szükség van sarokszámokra, amivel számolnotok kell. Meddig nyújtózkodhattok? Hogyan kaptok minőségi szolgáltatást jó áron? Mennyit érdemes áldoznotok erre? Ezekre igyekszünk választ adni a bejegyzésben.
Esküvő DJ árak

Hol helyezkedik el a zeneszolgáltatás az élménypiramisban

Feltételezem, hogy te is életed Nagy Napjára készülsz a pároddal, így ennek jegyében folytatom és tovább túrkálok a fejedben: emlékezz vissza az utolsó jól sikerült esküvőre amin meghívottként voltál jelen! Felteszek pár kérdést, válaszold meg magadban:

Milyen volt az esküvői csokor?
Milyen volt a templomi vagy polgári szertartás?
Milyenek voltak a dekorációs megoldások?
Milyenek voltak a fotók, amiket utána nézegethettél?
Milyen volt a menü?
Kedves és gyors volt a pincér?
Milyen volt a vőfély vagy a ceremóniamester?
Milyen volt a buli a lagziban?

Ugye nagyjából eltaláltam a fontossági sorrendet és a végét tudtad könnyebben felidézni? Így néz ki szerintem egy jól eltalált és emlékezetes Nagy Nap élménypiramisa. Az emberi emlékezet remek szűrő egy szolgáltatás megítélésében: Ahogy telik az idő csak a fontos dolgok maradnak meg. Évek múltán már nem fogsz emlékezni azokra az elemekre amik aznap még elvarázsoltak: Az udvarias és gyors kiszolgálásra, a lufikra a főasztalnál, a szertartáson elhangzott megható beszédre. Pedig ezek (és ezeken kívül még számtalan) apró részlet tette a napot feledhetetlenné. De tedd a szívedre a kezed és áruld el, mi volt ami először eszedbe jutott! A legtöbb esetben szerintem az önfeledt ünneplés pillanata a családdal és a barátokkal a tánctéren, a változatos zenék, a jókedvű násznép. Ha te más esküvői szolgáltatóként dolgozol (például dekoratőr, vagy fotós vagy) akkor meg fogsz sértődni, bocsi... A hangulatért felelős elemek a mentett fájl, a többiek pedig megnyomják a kis floppy-t a sarokban. Az egyik nem működik a másik nélkül, de a legfontosabb az est hangulatának kiteljesítéséért felelős ceremónaimester/vőfély és a zeneszolgáltató (ez esetben DJ). Ezek együttműködése, szakértelme és találékonysága biztosítja a Nagy Nap szép emlékeit a násznép fejében és nálatok is.
TSS Esküvői DJ

Mégis mennyit áldozzak egy esküvői Dj-re?

Amennyiben nagyjából egyetértesz a rögtönzött emlék-elemzésemmel, te is beláthatod, hogy az egyik legfontosabb esküvői szolgáltatóról beszélünk az esküvői DJ esetében. Érdemes tehát végiggondolni, mert a szakma nagy árkülönbséggel dolgozik, ami egyáltalán nem véletlen. Ennek egyik fő oka, hogy minden pár igényfüggő, mindenből van szebb, drágább, több. Egy esküvő kapcsán az összeghatároknak a csillagos ég sem szab határt. Ha arra kéred a dekorost, hogy a terem minden falát borítsa telibe fodros szalagokkal, akkor ő bizony be fogja borítani, hisz ez a dolga. Ha azt kéred a konyhán, hogy hozassanak orosz kaviárt előételnek, vagy tegyenek Kobe marha steak-et a násznép elé közepesen átsütve, akkor el fogják készíteni, hisz nekik meg ez a dolguk. Részetekről viszont egy fontos különbség lehet a steak és a natúrcsirke között, ez pedig az árcédula. A kérdés az, hogy szükség van e a steak-re, hogy a már említett emlékek szépek legyenek. Ezt mindenkinek a saját ítélőképességének megfelelően kell eldöntenie, elemeznie kell a vendégek összetételét és a saját, illetve a meghívottak igényeit. Ezek a döntések nyilván ugyanolyan hatással vannak az összes esküvői szolgáltató munkájára és ebből következően az árára is. Amiben Én segíteni tudok nektek, az a zene- és hangulatszolgáltatás.

TSS Esküvői DJ

Maradjunk még kicsit a csirke és a marhasteak eseténél. Van olyan Dj aki most kezdte a karrier építést, mindenki járt ilyen cipőben, nyilván én is. Rengeteg dologba kell beruházni (amit jobb volna nem is összeszámolni utólag), így majdnem minden kezdeti szolgáltatónak komprumisszumokat kell kötnie például a felszerelésével kapcsolatban. Nyilván ez az első és a megrendelőnek is szembetűnő dolog ami miatt egy Dj "olcsónak" nevezhető. Ha egyszerű, ütött kopott cucca van, amit az édesapja 40 évvel ezelőtt használt a házibulikban, az nemcsak idejét múlt, de minőségi szolgáltatásra is alkalmatlan felszerelés. Ezen felül, mivel a lemezjátszó nem számlával, szerződéssel vagy jogdíjjal megy, ezeket is kiveheti a megtérítendő költségekből, bár ehhez kell egy kis bátorság (vagy inkább botorság?). Amikor ő kiadja az 140-160 ezer forintos árat, én azt gondolom egyáltalán nem lövi alá a szolgáltatását a piacon, ez ennyit (vagy ennyit sem) ér. Aztán vagy fejlődik és költ rá, vagy beletörik a bicskája a hibák esetleg a ráunás miatt, vagy csak egyszerűen kiderül, hogy alkalmatlan rá, nincsenek meg benne az esküvői Dj-nek elengedhetetlen tulajdonságok. Ettől természetesen még csinálhat őrült nagy bulit az olcsó lámpáival a recsegős hangfalakon, hisz minden társaság igényei mások. A Balcsin is vannak szép strandok, de azért nagyobb esély van egy emlékezetes nyaralásra mondjuk Bali-n. Itt arra próbálok rávilágítani, hogy a szakmát ténylegesen hosszú távon erősítő Dj-k, akik rendelkeznek a megfelelő tapasztalattal és rugalmassággal, nem ebben az árkategóriában működnek. Ők azok, akikkel gyakorlatilag nem foghatsz mellé, rendelkeznek a megfelelő referenciákkal, felszereléssel, jogi háttérrel. Ez mind-mind olyan költség, amit a szolgáltatásuk árában meg kell, hogy térítsenek. Nyilván külön árcédulával vannak ellátva a különböző földrajzi helyek, esküvői helyszínek és persze az időpontok, így nehéz azt mondani valamire, hogy országosan pontennyi' az átlag DJ szolgáltatás díja, mert sokan lesznek akik nem értenek egyet a számmal. Én próbálok ettől egy kicsit elvonatkoztatni és jó helyre tenni magam a piacon. Szerintem ugyanis így működik a jó ár-érték. Már nagyon várod a számot, mi? :)

TSS Esküvői DJ

Bár már tizenöt éve tartok bulikat, összességében hat-hét erős és sikeres esküvői szezonon vagyok túl, ez kb. 100-150 lagzit jelent. Tisztában vagyok vele, hogy sokan vannak fölöttem, de hidd el, nagyon sokan vannak alattam. Én bőven áldoztam rá már az elején is (aki mást állít, az hazudik vagy nem ért hozzá), ez neked azért fontos, mert tükrözi a szándékaimat. Azt hogy hosszú ideig akarom csinálni sikeresen ezt a gyönyörű foglalkozást, mert élvezem és rátermettnek érzem magam. Rövid idő alatt építettem fel a hírnevem (nincs rá jobb szó), ami a visszajelzések alapján ezekkel a szavakkal fonódott össze: közvetlenség, rugalmasság, változatosság, jókedv és szakértelem. Sok nálam tapasztaltabb esküvői Dj rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal, hisz ez a hosszú távú szolgáltatás kulcsa. A különbség köztem és köztük az éveken túl az ár. Tisztában vagyok vele, hogy nem kérhetek el 300-340 ezer forintot egy estéért, mert ehhez a címkéhez még le kell zavarnom néhány előzőekhez hasonló szezont. De azt tudnotok kell, hogy amikor tőlem ajánlatot kaptok, az közel hasonló (sokszor jobb) szolgáltatást és felszerelést fog tartalmazni mint a már említett konkurens zeneszolgáltató. Az elvem a következő: a legjobb marketing egy teljesen elégedett és boldog ifjú pár, és szép emlékekkel teletömött násznép, akik messzire viszik a hírem. Ezzel együtt nyilván valamilyen szinten meg kell téretenem a már említett költségoldalt is.


De mi alapján tudjátok megítélni, hogy hova tartozunk Mi? A TSS Esküvői DJ mára már bőven rendelkezik a megfelelő számú és leigazolható referenciával, magas minőségű technikai felszereléssel, jogi háttérrel és hírnévvel. Ezeket is figyelembe véve az árszabásnál még fontos a létszám, a kitepelült hang- és fénytechnika, a szertartáshangosítás igénye is.


Na de már tényleg egy végszó: olvastál a blogbejegyzésben két árat, jómagam a kettő számtani közepén dolgozom. Nyilván rengeteg egyéb tényező befolyásolja a kiadott árakat, de így tudom a legjobban leírni. Ez az én véleményem szerint korrekt hozzáállás és jó ár-érték arány, a Ti szemszögetekből és a szakma megítéléséből egyaránt.


Kíváncsi vagy hogy néz ki a már beárazott szolgáltatás? ESKÜVŐI DJ oldalunkon meglátod!