tss rendezvény dj pápa

Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen stílusú zenéket játszatok?

Próbálom lerövidíteni a zenei stílus lapunkat: A 60-as évektől kezdve egészen napjainkig találhatók számok a repertoárunkban, gyakorlatilag az összes populáris stílusban. Minden esetben a megrendelővel előre egyeztetetve készülünk zenékkel és igyekszünk a buli közben felmerült kéréseket is lejátszani, ha az illeszkedik a hangulathoz.



Mekkora maximum létszám a rendezvényeken?

A maximum létszám amire az alap hang- és fénytechnika felszerelésünk alkalmas (minőségi szolgáltatással) 150-170 fő. Ez nem azt jelenti, hogy nem tudunk elvállalni nagyobb rendezvényeket, ám ehhez extra hang és fénytechnika lehet szükséges. Ezeket egy igényfelmérés után bérléssel tudjuk biztosítani ha a rendezvény szervezője ezt tőlünk igényli.




Olvastam, hogy többen érkeztek. Ki a másik tag és mi a feladata?

A másik tag nem más, mint a feleségem, Tóth-Ácsbold Inez Beáta (az egyszerűség kedvéért Inez), aki az eseményen segédemként közreműködik. Feladata a kapcsolattartás a közönséggel és egyéb szolgáltatókkal, egyedi igények tolmácsolása illetve a hangulat minél magasabb szinten tartása. Ez nem azt jelenti, hogy egy lakodalom esetén ő helyettesíti vagy beleszól a vőfély/ceremóniamester dolgába, viszont sokszor jól fog jönni a társasága, majd meglátod… :)




Mennyi szünetet tartatok?

A szó legszorosabb értelmében semmit. Első számú feladatunk, hogy az eseményen folyamatos jó hangulat legyen, erre való törekvésünket csak igény (beszéd, játék, stb…) esetén szakítjuk meg. Nem dohányzom, nem iszom alkoholt és a fáradékonyság is messze áll tőlem.



Kell-e ismernetek a rendezvény menetét?

Mindenképp előny, ha ismerjük a menetrendet, így tudunk előre tervezni. De ha erre nincs lehetőség, akkor sem esünk pánikba, rugalmasan alkalmazkodunk és rögtönözünk. Szívesen segítünk is a program ésszerű kialakításában, ha erre igény van!



Meg lehet előre határozni a zenei repertoárt?

Természetesen fontos, hogy előre tisztázzuk a zenei repertoárt, amihez igyekszünk tartani is magunkat. Mindenkinek vannak kedvenc zenéi, amiket mindenképp hallani akar, ezeket egy személyes megbeszélés alkalmával kimazsolázzuk. Arra is van lehetőség, hogy előre pontosan rögzítjük a lejátszandó számokat, de hidd el, nem érdemes a végtelenségig megkötni egy jó DJ kezét, mert pont azt veszíti el ezzel, ami az előnye: így nem tud alkalmazkodni a közönség igényeihez.



Van lehetőség zene lejátszására? Milyen adathordozón adjuk oda és mikor?

Minőségmániás és maximalista vagyok e téren. Nincs rosszabb egy megugró CD-nél, vagy silány minőségű felvételnél a buli közben. Ilyenkor rendszerint mindenki a DJ-re néz, aki tehetetlenül áll a keverőpultnál. Ezeket érdemes elkerülni és előre odaadni nekünk a hőn áhított felvételeket, pár nappal az esemény előtt. Természetesen adódhat olyan helyzet, amikor szükség lehet a rendezvényre hozott zenék azonnali lejátszására, ilyen esetekben pendrive-ról és kis jack-ről (3,5 mm) tudunk dalt lejátszani.



Játszatok mulatós-, lakodalmas zenét?

Igen, de csak igény esetén, hisz sok ember "érzékeny" erre. Nem gondoljuk, hogy ezt a magyarságra jellemző zenei stílust el kellene fojtani, és azt sem, hogy ennek teljes kiirtásával lesz nívósabb egy DJ. Az a véleményünk, hogy például egy jó hangulatú, hagyományos lagzi elengedhetetlen kelléke az élőhangszeres mulatós zene is (de a diszkós verzió nem), legalább a menyasszonytánc ideje alatt. Itt kell azonban megjegyeznem, ha egész estét felölelő csakis mulatós zenére épülő bulit szeretnél csinálni, sajnos nem mi vagyunk a megfelelő választás.



Tudtok ceremónia hangosítást végezni, ha nem a házasságkötőben kelünk egybe?

Természetesen igen. Minden szükséges felszereléssel rendelkezünk, hogy színvonalasan és minőségin meg tudjuk oldani a hangosítást, de erre való igényeteket mindenképp előre kell jeleznetek!



Milyen felárért végzitek a ceremónia hangosítást?

Úgy gondoljuk, hogy ez a szolgáltatásunk részét képezi, így amennyiben a lagzi helyszínén történik a hazássagkötés, nem számítunk fel érte semmiféle külön költséget.



Zenéltek vacsora alatt?

Igen, vacsora alatt az eseménynek leginkább megfelelő zenei stílus szól, amit általában előre egyeztetünk. Nyilván ilyenkor még csínján bánunk a hangerővel, hogy a meghívottak minél kellemesebben érezzék magukat.



Beszédekhez, köszöntőkhöz tudtok-e biztosítani vezeték nélküli mikrofont?

Igen. Az alapfelszerelésünk részét képezi a vezetéknélküli mikrofon, melyet nagy hatótávolságon belül, lehet használni. Arra kérünk titeket, hogy az ilyen jellegű szándékotokat előre jelezzétek!



Tudtok-e a vőfélynek / ceremóniamesternek / műsorvezetőnek vezeték nélküli mikrofont biztosítani?

Tudunk biztosítani, de ezt neki kell előre jeleznie felénk még az esemény előtt.



Mekkora helyre van szükségetek?

Minimálisan 4x1,5 méter, vagy 3×3 méter szükséges.



Mire van szükségetek a helyszínen?

Minden hang- és fénytechnikai berendezést mi biztosítunk, így számunkra csak a helyet, és a pultunk 5 m-es körzetében 1db 230V-os konnektort kell biztosítani, lehetőleg olyan körön amit csak mi használunk. A felszerélsünk részét képezi egy FI relével ellátott elektromos elosztó doboz, amit minden esetben az adott áramvételi helyre csatlakoztatunk. A doboz alkalmas 3 fázisú áram kezelésére is, sőt, ha van lehetőség ennek igénybevételére, ezt előnyben is részesítjük. Szélsőséges esetekben (nagyobb szabadtéri rendezvények, vagy 200 fő feletti sportcsarnok, sátor, stb.) extra hangosításra lehet szükség. Ezt jellemzően a rendezvény szervezői biztosítják, de adott esetben plusz költségért mi is tudjuk intézni.



Milyen ruhában léptek fel?

Öltözködésünkkel alkalmazkodunk a rendezvény elvárásaihoz, hangulatához és nívójához, melyet előre egyeztetünk.  Ha ezt előre megbeszéljük (és lehetőségünk engedi), igyekszünk a rendezvény színvilágával harmonizálni.



Van-e lehetőség egy időpont feltételes lefoglalására/fenntartására?

Ha jelzitek szándékotokat egy időpont lefoglalása iránt, de a döntéshez még időre lenne szükségetek, van lehetőség egy úgynevezett „ceruzás bejegyzésre”. Ilyenkor a közös megegyezésnek megfelelően, (de jellemzően 1 hetes időszakra) nem adjuk más érdeklődőnek a kiszemelt időpontot.
FONTOS: A telefonos érdeklődés vagy e-mail-ben történt árajánlatkérés még nem jelenti önmagában az időpont fenntartását! A szabad időpont ilyenkor az elsőként írásos megrendelőt küldőé lesz!



Hogyan rendelhetünk meg titeket?

E-mail-ben, a rendezvény dátumának, helyszínének és a megrendelő pontos elérhetőségeinek megadásával (email és telefon). Ezt követően szerződéskötéssel véglegesítjük az időpontot.