tss rendezvény dj pápa
TSS Rendezvény Dj

Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen stílusú zenéket játszatok?

Próbálom lerövidíteni a zenei stílus lapunkat: A 60-as évektől kezdve egészen napjainkig találhatók számok a repertoárunkban, gyakorlatilag az összes populáris stílusban. Minden esetben a megrendelővel előre egyeztetve készülünk zenékkel, ezen felül fontosnak tartjuk, hogy minél több számkérést teljesítsünk amire nem érkezik tiltás és illeszkedik az adott pillanat hangulatához.Mekkora maximum létszám a rendezvényeken?

A maximum létszám amire az alap hang- és fénytechnika felszerelésünk alkalmas (minőségi szolgáltatással) 150-170 fő. Ez nem azt jelenti, hogy nem tudunk elvállalni nagyobb rendezvényeket, ám ehhez extra hang és fénytechnika lehet szükséges. Ezeket egy igényfelmérés után bérléssel tudjuk biztosítani ha a rendezvény szervezője ezt tőlünk igényli.Olvastam, hogy többen érkeztek. Ki a másik tag és mi a feladata?

A másik tag nem más, mint a feleségem, Tóth-Ácsbold Inez Beáta (az egyszerűség kedvéért Inez), aki az eseményen segédemként közreműködik. Feladata a kapcsolattartás a közönséggel és egyéb szolgáltatókkal, egyedi igények tolmácsolása illetve a hangulat minél magasabb szinten tartása. Ez nem azt jelenti, hogy egy lakodalom esetén ő helyettesíti vagy beleszól a vőfély/ceremóniamester dolgába, viszont sokszor jól fog jönni a társasága, majd meglátod… :)
Mennyi szünetet tartatok?

A szó legszorosabb értelmében semmit. Első számú feladatunk, hogy az eseményen folyamatos jó hangulat legyen, erre való törekvésünket csak igény (beszéd, játék, stb…) esetén szakítjuk meg. Nem dohányzom, nem iszom alkoholt és a fáradékonyság is messze áll tőlem.Kell-e ismernetek a rendezvény menetét?

Mindenképp előny, ha ismerjük a menetrendet, így tudunk előre tervezni. De ha erre nincs lehetőség, akkor sem esünk pánikba, rugalmasan alkalmazkodunk és rögtönzünk. Szívesen segítünk is a program ésszerű kialakításában, ha erre igény van.Meg lehet előre határozni a zenei repertoárt?

Természetesen fontos, hogy előre tisztázzuk a zenei repertoárt, amihez igyekszünk tartani is magunkat. Mindenkinek vannak kedvenc zenéi, amiket mindenképp hallani akar, ezeket egy személyes megbeszélés alkalmával kimazsolázzuk. Arra is van lehetőség, hogy előre pontosan rögzítjük a lejátszandó számokat, de hidd el, nem érdemes a végtelenségig megkötni egy jó DJ kezét, mert pont azt veszíti el ezzel, ami az előnye: így nem tud alkalmazkodni a közönség igényeihez.Van lehetőség zene lejátszására? Milyen adathordozón adjuk oda és mikor?

Minőségmániás és maximalista vagyok e téren. Nincs rosszabb egy megugró CD-nél, vagy silány minőségű felvételnél a buli közben. Ilyenkor rendszerint mindenki a DJ-re néz, aki tehetetlenül áll a keverőpultnál. Ezeket érdemes elkerülni és előre odaadni nekünk a hőn áhított felvételeket, pár nappal az esemény előtt. Természetesen adódhat olyan helyzet, amikor szükség lehet a rendezvényre hozott zenék azonnali lejátszására, ilyen esetekben pendrive-ról és kis jack-ről (3,5 mm) tudunk dalt lejátszani.Játszatok mulatós-, lakodalmas zenét?

Igen, de csak igény esetén, hisz sok ember "érzékeny" erre. Nem gondoljuk, hogy ezt a magyarságra jellemző zenei stílust el kellene fojtani, és azt sem, hogy ennek teljes kiirtásával lesz nívósabb egy DJ. Az a véleményünk, hogy például egy jó hangulatú, hagyományos lagzi elengedhetetlen kelléke az élőhangszeres mulatós zene is (de a diszkós verzió nem), legalább a menyasszonytánc ideje alatt. Itt kell azonban megjegyeznem, ha kb. egy óránál több ilyen stílusú zenét tervezel az eseményedre, sajnos nem én vagyok a te embered.Tudtok ceremónia hangosítást végezni, ha nem a házasságkötőben kelünk egybe?

Igen. Természetesen minden szükséges felszereléssel rendelkezünk, hogy színvonalasan és minőségin meg tudjuk oldani a hangosítást, de erre való igényeteket mindenképp előre kell jeleznetek! Az igényelt hangosítást korszerű technikával végezzük, tabletről is vezérelhető hangrendszerrel (nem kell külön helyet biztosítani a keverőpultunknak). A rendszer a lagzi felszerelésétől teljesen függetlennek számít, nem fogtok látni a vacsi közben pl. kötözgetést, kábel húzás-vonást, hangfalcipelést stb.-t. :)Milyen felárért végzitek a ceremónia hangosítást?

Azt szoktuk mondani, hogy nem jár akkora plusz költséggel, hogy érdemesebb legyen egy pincérre bízni. :) Igényektől, létszámtól, helyszíntől függően hozzávetőleg + 10 000 Ft költséggel kell számolnotok. Véglegesíteni a számot egyeztetés után tudjuk, de ezzel talán jól körbeírjuk az értékét.Zenéltek vacsora alatt?

Igen, vacsora alatt az eseménynek leginkább megfelelő zenei stílus szól, amit általában előre egyeztetünk. Nyilván ilyenkor még csínján bánunk a hangerővel, hogy a meghívottak minél kellemesebben érezzék magukat. Amennyiben külön vagy kapcsolt helységben található a vacsorahelyszín a lakodalomhoz képest, építünk fel külön hangrendszert erre a célra is. Természetesen ez a szolgáltatásunk részét képezi, semmiféle plusz költséggel nem jár.Beszédekhez, köszöntőkhöz tudtok-e biztosítani vezeték nélküli mikrofont?

Igen. Az alapfelszerelésünk részét képezi a vezetéknélküli mikrofon, melyet nagy hatótávolságon belül, lehet használni. Arra kérünk titeket, hogy az ilyen jellegű szándékotokat előre jelezzétek!Tudtok-e a vőfélynek / ceremóniamesternek / műsorvezetőnek vezeték nélküli mikrofont biztosítani?

Tudunk biztosítani, de ezt NEKI kell előre jeleznie felénk még az esemény előtt (napokkal előtte személyesen vagy telefonon, nem a helyszínen, aznap).Nem terverzünk megbízni ceremóniamestert vagy vőfélyt az esküvőnkön, el tudjátok látni a szerepét?

A rövid válaszunk annyi volna, hogy „nem”, a hosszú pedig az, hogy „részben”. :) Sok esküvői zeneszolgáltató mondja magáról, hogy ő DJ és ceremóniamester egyben. Nekünk valószínűleg egy kicsit más a nézőpontunk ezzel kapcsolatban, így aztán mi nem tartjuk megoldhatónak egy profi vőfély vagy ceremóniamester teljes körű pótlását a Nagy Napotokon egy DJ-vel, ez persze szubjektív nézet. Véleményünk szerint azt a komplex szolgáltatást, ami az említett feladatkörbe tartozik, csak egy külön erre fogadott személy tudja elvégezni, aki rendelkezik a szükséges képességekkel és tapasztalattal e téren. Nyilván mivel sok lagzit láttunk már és alapvetően jó kompetenciákkal rendelkezünk e téren, bizonyos feladatokat át tudunk vállalni, de teljes körűen nem tudjuk helyettesíteni a ceremóniamestert/vőfélyt, mert szerintünk ez egy külön szolgáltatói szakma. Amit viszont örömmel és igényesen meg tudunk oldani, ha esetleg nem szeretnétek külön szolgáltatót: vendégérkeztetés a helyszínre, vacsora alatt elhangzó információk bemondása, programok celebrálása, egyszerűbb játékok lebonyolítása.Mekkora helyre van szükségetek?

Minimálisan 4x1,5 méter, vagy 3×3 méter szükséges.Mire van szükségetek a helyszínen?

Minden hang- és fénytechnikai berendezést mi biztosítunk, beleértve a pultunk állványzatát is, tehát nincs szükségünk külön asztalra, vagy bármire az adott helszínen. Számunkra csak a helyet, és a pultunk 20 m-es körzetében 1db 230V-os konnektort kell biztosítani, lehetőleg olyan körön amit csak mi használunk. A felszerelésünk részét képezi egy FI relével ellátott elektromos elosztó doboz illetve egy online kettős konverziós szünetmentes táp, amit minden esetben az adott áramvételi helyre csatlakoztatunk. A felszerelés alkalmas 3 fázisú áram kezelésére is, sőt, ha van lehetőség ennek igénybevételére, ezt előnyben is részesítjük. Szélsőséges esetekben (nagyobb szabadtéri rendezvények, vagy 200 fő feletti sportcsarnok, sátor, stb.) extra hangosításra lehet szükség, melyet igény esetén bérléssel biztosítunk, egyedi felmérést és ajánlatadást követően.Milyen ruhában léptek fel?

Öltözködésünkkel alkalmazkodunk a rendezvény elvárásaihoz, hangulatához és nívójához, melyet előre egyeztetünk.  Ha ezt előre megbeszéljük (és lehetőségünk engedi), igyekszünk a rendezvény színvilágával harmonizálni.Van-e lehetőség egy időpont feltételes lefoglalására/fenntartására?

Ha jelzitek szándékotokat egy időpont lefoglalása iránt, de a döntéshez még időre lenne szükségetek, van lehetőség egy úgynevezett "ceruzás bejegyzésre". Ilyenkor a közös megegyezésnek megfelelően, (de jellemzően 1 hetes időszakra) nem adjuk más érdeklődőnek a kiszemelt időpontot.
FONTOS: A telefonos érdeklődés vagy e-mail-ben történt árajánlatkérés még nem jelenti önmagában az időpont fenntartását.  Válaszként azonnal, vagy kis idő elteltével kapni fogtok tőlünk egy jelzést (rendszereint e-mail-ben), hogy a kért dátum szabad, vagy már foglalt. Amennyiben szabad, a válasz kiadásától 1 hétig tartjuk nektek az időpontot, hogy végiggondolhassátok a lehetőségeiteket. Egy héten belüli válasz hiányában "kiradírozzuk" a foglalást, és újra elérhetővé válik az időpont más részére is.Hogyan rendelhetünk meg titeket?

E-mail-ben, a rendezvény dátumának, helyszínének és a megrendelő pontos elérhetőségeinek megadásával (email és telefon). Ezt követően szerződéskötéssel véglegesítjük az időpontot.