tss rendezvény dj pápa
TSS Rendezvény Dj

Esküvői nyitótánc kisokos

Bizony sokaknak okoz fejtörést a téma, hisz ez olyan program, amire mindenképp szükség van egy Nagy Napon, még akkor is ha az ifjú pár tánc terén kerülné a rivaldafényt. Mikre érdemes figyelni? Milyen típust válasszunk? Mik a buktatói? Járjuk körbe közösen a témát és meglátjátok, nem érdemes annyira ráparázni! ;)
Esküvői DJ Blog

Mikor jön a programban? Miért van rá szükség?

Egy általános esküvői programbontásban a nyitótánc a vacsora egyfajta lezárásaként szolgál. Megettük a tegnap még az udvaron futkározó kakasból készült levest, meg a reggel lefogott sertésből készült rántott húst, majd fújunk egyet és megnyitjuk az ifjú pár vezényletével az este buli részét. Gyakorlatilag ez választja el egymástól a két programpontot, innentől kapcsoljuk le a tánctér világítást és élednek fel a színes fényeffektek, felhangosítjuk a hangtechnikát és táncolunk egészen addig míg a hajnal nem hasad. Remélem tudtam érzékeltetni a fontosságát, elhagyhatatlan pont egy jól működő Nagy Napon. Szóval táncoló fekete lakkcipőkkel elő!

Milyen fajtái vannak?

Két verzióra bontanám: romantikus vagy vicces, ami romantikusnak indul. Kezdjük az elsővel!

Romantikus típusnak tarthatjuk azokat a nyitótáncokat, ahol koreografált, vagy kevésbé megtervezett módon az ifjú pár, egy keringő alapú, lassú és szerelemmel telt zenére ellejt egy gyönyörű táncot. Amennyiben nem koreografált, úgy nem kell túlbonyolítani, a lényeg, hogy nagyjából egy-másfél percen át táncoljatok egymással néhány egyszerűbb keringő mozdulattal, majd a végén kicsit fényezzétek meg egy bedöntéssel! Kevésbé táncoslábú pároknál ez az egyszerű megoldás ajánlott, felesleges túlgondolni, a keringőt azért találták ki, hogy a fiúk ne lépjenek a lányok lábára. :) Higgyétek el gyönyörű lesz, még akkor is, ha előző este a nappaliban elpróbálva nem tartottátok annak, mivel a legtöbb menyasszonyi ruha szépen kileng jobbra-balra a mozdulatoknál, így aztán erre már csillogni fog a nagyik szeme. Ide le is írnám, hogy mi is ezt a megoldást választottuk a feleségemmel, ugyanis én azért lettem DJ mert nem tudok táncolni… Néhány remek választát a zenéket illetően:
Ha van benneteket egy kicsivel nagyobb tehetség és bátorság, betanulhattok egy szép koreográfiát is, számtalan példa van erre Youtube-on, ha nem szeretnétek tánctanárt fogadni. Ennek a kulcsa, hogy semmiképp se tartson tovább, mint három-három és fél perc, mert bármennyire is gyönyörű, általánosítva vontatottnak fog tűnni ezután a határ után. Mutatunk is pár már kipróbált példát, a vidikben látható táncok könnyedén elsajátíthatók egy kis gyakorlással:
A következő verzió a legizgalmasabb, hisz ezzel már lényegében bulit csinálhattok anélkül, hogy én bármit tennék a lejátszó mögött. Nyilván ehhez még több magabiztosság és tehetség kell, de a siker gyakorlatilag garantált. Egy előző típushoz hasonló koreografált romantikus tánccal indítjátok, majd hirtelen átváltva buli slágert buli slágerre halmozva lejtitek el az egyedi táncotokat a násznépnek, vagy a násznéppel. Itt egy kicsit jobban ajánlott a tánctanár, viszont erre is számtalan remek és nagyon szórakoztató példa van neten. Ez már akár 5-8 percre is nyúlhat, a végére már úgyis mindenki táncra szeretne perdülni, a maximumra tekerhetitek vele a hangulat potméterét. Tudom-tudom. Időigényes, nehéz és sok benne a hibalehetőség, ám higgyétek el, ennél jobb lehetőség csak akkor lenne bulit nyitni, ha mondjuk megjelenne Robbie Williams és elkezdené a Let Me Entertain You-t. Minden kicsit is több készséggel rendelkező pár figyelmébe ajánlom a megoldást! Íme néhány példa:
Bárhogy is döntsetek, a nyitótánc talán az utolsó pillanat a Nagy Napotokon amikor egy kicsit jobban oda kell figyelnetek. Innen már csak olyan „megpróbáltatások” várnak rátok, mint a menyasszonyi torta vagy a menyecske tánc, amik már nem annyira kötött programpontok. Ettől számítva a lagzitok csak egy órácskának fog tűnni, mert jó társaságban, jó bulival repül az idő. Remélem meglátjátok, hogy igazam van… ;)